om Bistro gården

Vi som Driver Bistro Gården

Om oss

Bistro Gården drivs av Marie och Magnus, som tog över verksamheten i januari 2025. Lokalerna tillhörde tidigare Hem till Gården, som fortfarande arbetar aktivt med hotellet men har lämnat över restaurang och konferens verksamheten till Bistro Gården AB där verksamheten har fått nytt liv– med fokus på lokala smaker, genuint värdskap och lantlig atmosfär.

Med Maries långa erfarenhet från restaurangbranschen och Magnus bakgrund som företagare, har de tillsammans skapat en plats där hantverkspizza, smårätter, ost och chark står i centrum – alltid med säsongens råvaror och samarbeten med lokala producenter. Kaffet kommer från Hälla Kafferosteri och charken från Nibble Gård – båda här i Västerås.

Idag består verksamheten av mer än bara bistron. På gården arrangeras också konferenser, fester, afternoon tea, matlagningsevent och vinprovningar – allt med ambitionen att erbjuda god, näringsrik mat i en lugn och inspirerande miljö.

Marie och Magnus vill fortsätta utveckla gårdens utbud och skapa en levande mötesplats där mat, människor och upplevelser står i centrum.

Historia

Detta är en gammal före detta bondgård vid namn Tunby Gård med anor från 1500 talet då kronan och kyrkan stod som ägare och brukare.

Tunby gård bestod i tre jordbruksfastigheter som kallades Sör-, Mellan- och Norrgården.

Byggnaderna är i original och mellan 100-300 år gamla. Fint restaurerade med hänsyn till de många vackra detaljerna som bevarats.

 

Funderar du på något?

KONTAKTA OSS GÄRNA

Ring oss:

(+46) 021 10 80 50

Besök oss

Slånbärsgatan 9, 722 23 Västerås

E-post

boka@bistrogarden.se

Kom i kontakt

Skriv till oss

*” anger obligatoriska fält